De Basiscursus :

Bij voldoende deelnemers start de cursus op dinsdag 24 september 2019.
De volgende dagen zijn: 1 oktober, 8 oktober, 15 oktober, 29 oktober, 5 november, 12 november en 19 november, waarna op 26 november of 3 december het examen afgenomen wordt door examinatoren van het Oranje Kruis.
Er wordt les gegeven van 19.30 tot 22.00 uur.

Bij voldoende deelnemers wordt er lesgegeven op zaterdag 16 en 30 november 2019 en 7 december gevolgd door het examen in de middag. Lestijd van 8.30 tot 16.00 uur.

Cursisten die, om welke reden dan ook, niet aan de reanimatie willen of kunnen deelnemen krijgen –als ze slagen- een certificaat en mogen zich "niet gediplomeerd EHBO’er" noemen.

Om een basis cursus te organiseren dienen er minimaal 12 deelnemers ingeschreven te zijn.

De prijs voor de basiscursus bedraagt € 199,00.

Heeft u vragen over de basiscursus neem dan contact op met EHBO-Tiel via mail: ehbo-tiel@outlook.com,
Wilt u inschrijven voor de basiscursus, dan kunt u zich aanmelden via het inschrijfformulier, wij nemen dan contact met u op over de definitieve datum wanneer de cursus aanvangt.

Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

• Vijf belangrijke punten bij het verlenen van eerste hulp
  • Dienstverlening op EHBO gebied bij evenementen welke worden georganiseerd in Tiel en Omgeving.
  • Emotionele reacties
  • Eerste Hulp verlenen en de kans op infectie
  • Stoornissen in het bewustzijn
  • Stoornissen van de ademhaling
  • Actieve bloedingen
  • Shock
  • Wonden
  • Elektriciteitsletsels
  • Kneuzing en verstuiking
  • Botbreuken en ontwrichtingen
  • Letsels van oog, neus en oor
  • Tandletsel en tand door lip
  • Oververhitting
  • Onderkoeling
  • Bevriezing
  • Vergiftigingen
  • Steken en beten
  • Verband- en hulpmiddelen

Het EHBO-diploma is 2 jaar geldig, maar om de kennis op peil te houden is het bijwonen van jaarlijkse herhalingslessen verplicht.
De geldigheid van het EHBO-diploma wordt verlengd door per cursusseizoen 6 lessen van 2 uur te volgen.
Na het behalen van uw diploma schrijven wij u graag in als lid van onze vereniging om bij ons de herhalingslessen te volgen.
Natuurlijk staat het u vrij om lid te worden bij een vereniging van uw keuze.