De Basiscursus :

Bij voldoende aanmeldingen zal er in het voorjaar 2022 weer een nieuwe basiscursus EHBO worden georganiseerd welke op donderdagavond 17 maart zal starten. De cursus zal in totaal 8 avonden van 2 ½ uur beslaan.
Cursisten die, om welke reden dan ook, niet aan de reanimatie willen of kunnen deelnemen krijgen –als ze slagen- een certificaat en mogen zich "niet gediplomeerd EHBO’er" noemen.

Om een basis cursus te organiseren dienen er minimaal 12 deelnemers ingeschreven te zijn.

De prijs voor de basiscursus bedraagt € 199,00.

Heeft u vragen over de basiscursus neem dan contact op met EHBO-Tiel via mail: ehbo-tiel@outlook.com,
Wilt u inschrijven voor de basiscursus, dan kunt u zich aanmelden via het inschrijfformulier, wij nemen dan contact met u op over de definitieve datum wanneer de cursus aanvangt.

Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

• Vijf belangrijke punten bij het verlenen van eerste hulp
  • Dienstverlening op EHBO gebied bij evenementen welke worden georganiseerd in Tiel en Omgeving.
  • Emotionele reacties
  • Eerste Hulp verlenen en de kans op infectie
  • Stoornissen in het bewustzijn
  • Stoornissen van de ademhaling
  • Actieve bloedingen
  • Shock
  • Wonden
  • Elektriciteitsletsels
  • Kneuzing en verstuiking
  • Botbreuken en ontwrichtingen
  • Letsels van oog, neus en oor
  • Tandletsel en tand door lip
  • Oververhitting
  • Onderkoeling
  • Bevriezing
  • Vergiftigingen
  • Steken en beten
  • Verband- en hulpmiddelen

Het EHBO-diploma is 2 jaar geldig, maar om de kennis op peil te houden is het bijwonen van jaarlijkse herhalingslessen verplicht.
De geldigheid van het EHBO-diploma wordt verlengd door per cursusseizoen 6 lessen van 2 uur te volgen.
Na het behalen van uw diploma schrijven wij u graag in als lid van onze vereniging om bij ons de herhalingslessen te volgen.
Natuurlijk staat het u vrij om lid te worden bij een vereniging van uw keuze.

De basiscursus in 2021 zal plaatsvinden op de volgende donderdagavonden van 19.30 - 22.00 uur.

23 of 30 sept
04 nov
11 nov
18 nov

De exacte examendatum is nog niet bekend, maar zal zijn op 18 of 25 november van 18.00 - 22.30 uur.